top of page

Welkom op mijn blog! Uiteraard zal deze vooral gericht zijn op fotografie, maar aangezien ik dit vaak combineer met andere hobby's, kan je hier heel uiteenlopende onderwerpen vinden.

  • Foto van schrijverLudwig Stuyck

Reisverslag: Müllerthal (met kinderen van 5 en 7 jaar)

Het zijn bizarre tijden... de eerste piek van Corona was nog maar net achter de rug en een tweede steekt al meteen kop op. Het is lang onduidelijk geweest of we op vakantie konden vertrekken, maar uiteindelijk toch groen licht gekregen. Luxemburg was code oranje, dus we moesten wel waakzaam zijn, en mondmaskers waren op de meeste plaatsen verplicht, ook voor kinderen. We waren dus voorbereid.

Mullerthal ligt voor ons niet zo erg ver, een kleine drie uur rijden. We hadden deze keer een stacaravan gehuurd in op de camping Birkelt, eentje met voldoende luxe. Maar toch was de ervaring wat anders dan de vorige jaren: je zit dichter op de buren, en dat maakt dat de kans op contact met de buren groter werd. Lore en Lise hadden dan ook van dag één meteen wat vriendjes waarmee ze vaak samen speelden.


Kasteel van Larochette

De camping ligt in Larochette, waar ook het kasteel van Larochette ligt, of tenminste de ruïnes ervan. Het kasteel dateert uit de 11e eeuw en werd aan het einde van de 16e eeuw door brand verwoest. Vanaf de camping kan je mooie wandelingen doen met wat klimwerk. We kozen voor de lokale wandelroute L5, die langs het kasteel gaat.


Larochette centrum

Het centrum is klein, maar alles is er wel voorhanden. Er stond ook een kleine kermis waar de kinderen dolle pret beleefden.Lokale wandelroute L2

Deze wandeling vertrekt vanuit de camping aan Larochette en is deel van de trail route. Dit pad gaat door het bos tot het Kasteel Meesebuerg in het dal van Manzebaach, waar het een goed idee is om te picknicken aan de vijver.Wandeling W6 (Müllerthal)

Deze wandeling vertrekt vanuit Müllerthal. Hier hebben we de wandeling W6 gevolgd die ongeveer 5.6 km lang is. Vanaf het plaatsje Müllerthal loopt het pad langs de beek naar de waterval Schiessentümpel. Ze noemen deze streek 'Klein Zwitserland', en dat mag je letterlijk nemen: alles is hier wat kleiner, ook de watervallen :)


Echternach

Echternach is de oudste stad in Luxemburg. Heel veel is er niet te doen, er is een winkelstraatje waar je eens door kan gaan, het centrale stuk met de fontein, en een abdij. Er zijn ook een paar gelegenheden waar je wat kan eten.


Rotsformatie "Huel Lee/Hohllay"

Dit was met voorsprong de allerleukste wandeling, vonden de kinderen. Ze konden de hele tijd klimmen en afdalen. Je kan eigenlijk zelf bepalen hoe ver je wil gaan (wel rekening houden dat je ook nog terug moet komen).


Diekirch

Een leuk stadje om de winkelstraatjes af te gaan. Er is ook ruime keuze om iets te eten, doch gezien de Corona situatie was het meeste op voorhand gereserveerd en moesten we toch eerst goed zoeken voor we uiteindelijk toch nog een plaatsje vonden.

722 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Abonneren

Wil je geinformeerd worden over nieuwe artikels?

Abonneer je dan hier!

startpaginalogo.jpg.png

met interesse in tuinieren, wijn, darts, gastronomie en zo van die dingen.

HOBBYFOTOGRAAF

  • Facebook Social Icon
bottom of page