top of page

Welkom op mijn blog! Uiteraard zal deze vooral gericht zijn op fotografie, maar aangezien ik dit vaak combineer met andere hobby's, kan je hier heel uiteenlopende onderwerpen vinden.

  • Foto van schrijverLudwig Stuyck

Het fotografie virus

Bijgewerkt op: 30 aug. 2019

Mijn dochters zijn altijd al gewoon geweest dat papa meestal zijn camera mee heeft. En het fotografie virus blijkt heel besmettelijk te zijn... In dit artikel blog ik over hun fotografische avonturen.

De VTech Kidizoom periode


Hun eerste ervaring met foto's nemen was met een Kidizoom, toen ze drie en vijf jaar waren. Een eenvoudig cameraatje waar ze foto's en video's mee konden nemen, en spelletjes spelen. Natuurlijk was de kwaliteit erbarmelijk, maar het toonde al wel hun interesse. Tijdens een uitstap naar Planckendael in april 2018 wilden ze absoluut hun Kidizoom meenemen... de start van een avontuur!De Kidizoom is een leuk speeltje, maar heeft natuurlijk zijn beperkingen. Al gauw begon Lore te klagen dat het schermpje te klein was en dat ze het moeilijk vond om te zien wat ze aan het fotograferen was, zeker als de zon scheen.


Tijdens onze vakantie aan zee in augustus 2019, toen we de het dierenopvangcentrum De zonnegloed in Oostvleteren bezochten, vroeg Lore of ze met mijn camera ook eens foto's mocht maken.... en ook Lise wou mee doen.Ik merkte dat Lore de dingen snel oppikte. Camera juist vasthouden (al was mijn camera heel erg zwaar voor haar), focussen met het 'vierkantje', compositie kiezen en dan de foto maken, het was iets dat ze al snel onder de knie had. Voor Lise was het allemaal nog net te zwaar natuurlijk... Dit zijn de eerste foto's van Lore.


Ik was die dag mijn camera kwijt, want ze wou heel de tijd foto's maken... De volgende stap was dus logischerwijze dat Lore haar eigen camera moest hebben!


De Nikon D70s periode


Na onze vakantie kon ik toevallig een Nikon D70s met 18-70 kitlens op de kop tikken. De perfecte instapcamera waar je toch al behoorlijk leuke dingen mee kan doen.


11 augustus 2019


Tijdens een Stabbelwandeling kon ze dus volop oefenen. Het eerste waar we op ons zouden concentreren is scherpstellen op je onderwerp, compositie kiezen, en dan de foto maken. Ze ging ook soms spontaan door de knieën en zelfs op de grond liggen, vermoedelijk omdat ze mij dat vaak ziet doen ;) De camera had ik voor haar ingesteld op diafragma-voorkeurstand met auto-iso, en open diafragma; de rest moest zij doen. Wat sfeerfoto's van Lore in actie...Bij haar eerste foto's zaten al best mooie dingen tussen. Dit zijn de JPG's uit de camera.


Voor de twee laatste foto's, van de peper- en zoutvatjes en van onze kat, had ik haar verteld over scherptediepte, en als ze helemaal inzoomde en kort genoeg ging staan, dat het onderwerp scherp zou zijn en de achtergrond wazig. Dat heeft ze dus meteen uitgeprobeerd.


12 augustus 2019


De dag nadien wou ze meer weten over scherptediepte... ik stuurde haar dus op pad bij de buren om foto's te nemen van de bloemen en andere dingen die ze daar zag, en ook met een levensechte grote pop die ze als model kon gebruiken, en zei dat ze helemaal moet inzoomen en zo kort mogelijk moest gaan staan, en natuurlijk blijven scherpstellen op wat ze scherp wilde hebben; en dat ze dan wel zou zien dat de foto's meteen veel interessanter zouden worden...15 augustus 2019


Een feestje thuis... waar Lore de fotograaf was...25 augustus 2019


De laatste Stabbelwandeling...29 augustus 2019


Lore op bezoek bij oma, en ik was er deze keer zelfs niet bij. Toch heeft ze haar fototoestel meegenomen.

Wordt vervolgd...


142 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Abonneren

Wil je geinformeerd worden over nieuwe artikels?

Abonneer je dan hier!

startpaginalogo.jpg.png

met interesse in tuinieren, wijn, darts, gastronomie en zo van die dingen.

HOBBYFOTOGRAAF

  • Facebook Social Icon
bottom of page