top of page

Welkom op mijn blog! Uiteraard zal deze vooral gericht zijn op fotografie, maar aangezien ik dit vaak combineer met andere hobby's, kan je hier heel uiteenlopende onderwerpen vinden.

  • Foto van schrijverLudwig Stuyck

Reisverslag: Lacs de l'Eau d'Heure en omgeving

Bijgewerkt op: 29 jul. 2021

Met Corona nog steeds erg aanwezig hadden we deze keer pas een week op voorhand een weekje Landal Village l'Eau d'Heure geboekt. Froidchapelle ligt in een bosrijke omgeving in Henegouwen, Wallonië.

Het vakantiepark ligt vlak aan Lac de la Plate Taille, een uitgestrekt meer met een zandstrand en wandelboulevard.


Omgeving Village l'Eau d'Heure en Bollowandeling


Landal is voor kinderen altijd wel leuk. Bollo de beer kwam ook hier elke morgen dag zeggen. Het leek wel alsof hij de kinderen ook gemist had :)

De Bollowandeling is een korte wandeling van nog geen 5 km door bos en weiland. Niets spectaculair, maar goed om de beetjes los te gooien. Aan de receptie kan je wat info gaan halen en zakje met zoekspelletjes, waarmee je daarna nog een cadeautje krijgt.

Ook nog naar Chimay geweest. Een dorpje met wat winkels, en natuurlijk de abdij waar we niet veel konden doen aangezien je alles moest reserveren en er geen plaats meer was. Op terugweg in Froidchapelle nog wel iets rustig gevonden om te gaan eten.


De Rode Krokodil amphibus (Boussu-Lez-Walcourt)


Een bus die je komt ophalen als gewone bus, en even later het water inrijdt en vaart als een boot.... het was een schot in de roos voor de kinderen. Zeker als ze ook even het stuur mochten overnemen en even een échte kapitein werden!


Skywalk Plate Taille (Froidchapelle)


Een privé begeleid bezoek aan de skywalk. Geen horde groep toeristen, nee, gewoon helemaal alleen, en dat was zalig.


Natura Parc (Froidchapelle)


Een avontuurpark met verschillende bomenparcours. Lore wist nog hoe het moest van een vorige vakantie, en demonstreerde dat dan ook vakkundig voor het publiek. En ook Lise was er meteen mee weg.


Forteresse de Poilvache (Yvoir)


Eigenlijk was het de bedoeling om vandaag de watertuinen te bezoeken, maar door de recente overstromingen was het jammer genoeg uitzonderlijk gesloten. Dan zijn we maar naar de ruïnes van kasteel Poilvache gegaan. Je kan daar een wandeling doen door de ruïnes met wat uitleg, en genieten van de vergezichten over de Maas vallei.


Chemin de Fer à Vapeur des 3 Vallées (Mariembourg)


Een ritje met de stoom- of dieseltrein van Mariembourg naar Treignes en terug. In Treignes heb je dan een uur om iets te eten en te drinken, en eventueel het treinmuseum te bezoeken.


De watertuinen van Annevoie (Annevoie-Rouillon)


De Tuinen van Annevoie, gelegen in de provincie Namen, zijn de enige watertuinen in België en behoren tot de mooiste van Europa.


Le Fondry des Chiens (Nismes)


Deze wandeling van ongeveer 4 km kan je beginnen aan de kerk van St-Lambert in het centrum. Volg de rode rechthoek. Zo wandel je door de jardins d'O met zijn kasteel van Licot naar boven om uiteindelijk aan de Fondry des Chiens te komen, een grote ravijnachtige put met grillige uitstekende rotspartijen gevormd door weggespoeld kalkgesteente waaruit eeuwenlang ijzerhoudend, ingespoeld mineraal ontgonnen werd.314 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


Ludo Breens
Ludo Breens
Jul 28, 2021

heel mooiii


Like
Abonneren

Wil je geinformeerd worden over nieuwe artikels?

Abonneer je dan hier!

startpaginalogo.jpg.png

met interesse in tuinieren, wijn, darts, gastronomie en zo van die dingen.

HOBBYFOTOGRAAF

  • Facebook Social Icon