top of page

Welkom op mijn blog! Uiteraard zal deze vooral gericht zijn op fotografie, maar aangezien ik dit vaak combineer met andere hobby's, kan je hier heel uiteenlopende onderwerpen vinden.

  • Foto van schrijverLudwig Stuyck

Reisverslag: Nieuwpoort en omgeving (met kinderen van 4 en 6 jaar)

Bijgewerkt op: 14 aug. 2019

Vakantie in eigen land kan ook best leuk zijn. Uiteraard ben je wat meer afhankelijk van het weer dan in typische warme bestemmingen, maar uiteindelijk maakt dat voor ons weinig uit, slecht weer houdt ons toch nooit tegen.

Op de 10 dagen dat we hier waren (eerste helft van augustus), hebben we 9 dagen gehad van zonnig en droog weer met zeer aangename temperaturen van rond de 22 graden!


De Zonnegloed (Oostvleteren)


Dit is de eerste wild animal sanctuary in België; een opvang voor dieren die gered zijn uit gruwelijke eenzame gevangenissituaties zodat ze kunnen herstellen. Een toevluchtsoord/reservaat voor geredde dieren dus, want de opvang is niet tijdelijk, maar definitief. Daardoor krijgen ze geen subsidies of hulp van de overheid. De inkomprijs is niet goedkoop, maar je helpt er de dieren wel mee! Onderweg zijn er verschillende punten waar de kinderen konden spelen.


Recreatiepark Koninginnehof (Oostende)


Dit is een groot park met allerhande leuke dingen voor de kinderen: een speeltuin, verkeerspark, varen met bootjes en zo meer, en je kan er ook eten en drinken natuurlijk.Creatief zijn in de duinen (Nieuwpoort/Oostduinkerke)


Met canvas en verf de duinen intrekken, is een unieke belevenis! Het weer was perfect: amper wind, een aangename 22 graden en een wolkendek waar soms een zonnetje kwam door kijken.De Sierk (De Haan)


Familiepark De Sierk is een speelparadijs in het thema circus voor kinderen van 3 tot en met 10 jaar. Maar dit is geen gewone speeltuin, wat ze hier gedaan hebben is werkelijk fantastisch en uniek - iets dat je echt moet geprobeerd hebben. Het hele domein bestaat uit creatief in elkaar geknutselde speeltuigen en vormt zo een paradijs voor kinderen!Aan het strand en op de dijk (Nieuwpoort)


Natuurlijk mag spelen op het strand en slenteren langs de dijk niet ontbreken tijdens een vakantie aan zee! Er was blijkbaar ook een trend onder kinderen om bloemen gemaakt van crêpepapier te verkopen in ruil voor schelpjes... en uiteraard deden Lise en Lore (en de mama) volop mee.Nieuwpoort haven en natuurgebied Ijzermonding


De haven van Nieuwpoort... verse vis kopen in een winkeltje vlak bij de vismijn en wandelen in de buurt. Ook even met de overzetboot naar het prachtige en zo goed als verlaten natuurgebied bij de ijzermonding.Plopsa (De Panne)


Tja.... een evidentie om hier eens naartoe te gaan als je aan de kust bent. Altijd wel een succes. We hebben de kusttram genomen, supermakkelijk omdat er om de 10 minuten een tram is, en een extra attractie voor de kinderen ;) Ik had hier bewust de camera niet meegenomen... dus enkel een foto met de smartphone genomen in het paleis van Prinsessia (aanrader om te gaan eten als je iets anders wil dan frieten).Natuurgebied Uitkerkse polder (Blankenberge)


Dit uitgestrekte natuurgebied is leuk om te vertoeven. Je ziet er bijna geen volk, en er zijn verschillende wandelingen die je kan doen. Wij hebben eerst de groene wandeling gedaan van 4,6 km, die loopt helemaal langs geasfalteerde wegjes dus goed te doen met step of loopfiets. Daarna de blauwe wandeling van 1 km, waar je eerst gratis verrekijkers kan voor lenen. Hier stap je door zandwegjes en door het bos, en kan je vogels observeren.Nationaal visserijmuseum (Oostduinkerke)


Het nationaal visserijmuseum in Oostduinkerke is leuk om eens te bezoeken. Terwijl de kinderen anderhalf uur worden opgevangen om poppenkast te kijken en een bootje te knutselen, kunnen volwassenen een themarondleiding krijgen. Er zijn ook zoektochten voor de kinderen, levensechte poppen in het vissershuisje, en in de kelder ook nog een aquarium. Tenslotte was er nadien ook nog een visserijfolkloreavond.557 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

댓글


Abonneren

Wil je geinformeerd worden over nieuwe artikels?

Abonneer je dan hier!

startpaginalogo.jpg.png

met interesse in tuinieren, wijn, darts, gastronomie en zo van die dingen.

HOBBYFOTOGRAAF

  • Facebook Social Icon
bottom of page