top of page

Welkom op mijn blog! Uiteraard zal deze vooral gericht zijn op fotografie, maar aangezien ik dit vaak combineer met andere hobby's, kan je hier heel uiteenlopende onderwerpen vinden.

  • Foto van schrijverLudwig Stuyck

Reisverslag: Texel met kinderen

Bijgewerkt op: 30 jun. 2019

Texel (uitgesproken als Tessel) is het grootste Nederlandse Waddeneiland. We waren hier een weekje op vakantie in de maand april. De weergoden waren ons gunstig gezind, want we hadden de hele week stralende zon en een temperatuur die naar het einde van de week steeg tot een aangename 22 graden! We hebben dan ook de hele week gebruik gemaakt van ouder/kind-tandems om overal naartoe te gaan.

Vanuit Tremelo reden we er ongeveer een viertal uur over om tot in Texel te raken, inclusief de bootovertocht met de veerboot. Tijdens de overtocht kan je een tiental minuten uit de wagen om een een frisse neus te halen op de boot. We hebben heel veel geluk gehad en geen file gehad. Maar bij de terugrit op het einde van de vakantie stond er een kilometerlange file naar Texel, waar je makkelijk uren kan in staan. Geen idee of dat uitzonderlijk was, maar misschien wel iets om rekening mee te houden.

We logeerden in het kustpark in De Koog, een vakantiepark met animatie voor de kinderen, een zwembad en meer. Elke morgen kwam Koos konijn de kinderen wakker maken met zijn parade-wagen.

En elke morgen was het knutseltijd, en natuurlijk was Koos er ook weer altijd.

En 's avonds was er dan de kinderdisco. En met sommige ouders, zoals je kan zien.

Het dansen was niet altijd eenvoudig omdat de meeste liedjes in het Duits waren, en dat begrijpen de kinderen nog niet. Lise is in het roze, Lore ernaast in het blauw. Merk op hoe synchroon ze toch dansen ;)De hele vakantie hadden we ouder/kind-tandems gehuurd om over het eiland te fietsen. Gezien het goede weer was dit perfect te doen, je moet wel rekening houden met mogelijk felle wind, wat best lastig kan zijn als je wind tegen hebt. Een klein beetje conditie is dus mooi meegenomen... Maar voor de kinderen was dit absoluut geweldig!

In Cocksdorp staat een vuurtoren. Vanuit De Koog is dat een 14 kilometer, dat is de langste afstand die we gedaan hebben met de tandems en vooral het laatste stuk is best lastig omdat het naar omhoog gaat. Onderweg kan je op het breedste strand spelen en in de duinen ravotten, en onderweg is een mogelijkheid om iets te eten en te drinken en wat uit te rusten.

Op de schapenboerderij in Den Burg kan je letterlijk schapen en andere dieren knuffelen, en er is ook een grote speeltuin. Met de fiets een zevental kilometer. De rechtstreekse route is via de fietsautosnelweg, maar die gaat langs een drukke baan. Met een kleine omweg kan je kleinere fietswegen vinden die rustiger zijn.

In Oudeschild (met de fiets vanuit De Koog 11 kilometer) kan je mee met de garnalenboot en zie je hoe ze garnalen vangen en koken. Je kan ze ter plaatse proeven en je krijgt nog een zakje meer naar huis. Het duurt even om ze te pellen maar met een tomaatje er bij heb je daarna wel een lekker voorgerechtje! Doordat het een grote boot is heb je geen last van schommelingen.

In De Koog is er ook Manege Elzenhof, waar je met pony's een ritje kan maken in de bossen.

In Den Hoorn (10 km vanuit De Koog, rustig doorheen bossen) kan je naar landgoed de Bonte Belevenis gaan, waar de kinderen naar hartelust kunnen spelen in de grote speeltuin, brood bakken, kaarsen maken en meer!


303 weergaven0 opmerkingen

Comments


Abonneren

Wil je geinformeerd worden over nieuwe artikels?

Abonneer je dan hier!

startpaginalogo.jpg.png

met interesse in tuinieren, wijn, darts, gastronomie en zo van die dingen.

HOBBYFOTOGRAAF

  • Facebook Social Icon