top of page

Welkom op mijn blog! Uiteraard zal deze vooral gericht zijn op fotografie, maar aangezien ik dit vaak combineer met andere hobby's, kan je hier heel uiteenlopende onderwerpen vinden.

  • Foto van schrijverLudwig Stuyck

Teddybear Hospital (2018)

Bijgewerkt op: 26 okt. 2019

Met dit fantastisch initiatief wordt het vaardigheidscentrum van campus Gasthuisberg te Leuven omgetoverd tot Teddybear Hospital: kinderen tussen 4 en 7 jaar krijgen de kans om hun eigen knuffelbeer te verzorgen en te onderzoeken. Op die manier proberen ze om de kinderen vertrouwd te maken met wat er allemaal in een ziekenhuis gebeurt, om zo de angst voor witte jassen en spuitjes weg te nemen. De volledige reeks foto's is hier te bekijken (paswoord op aanvraag).

Onze dochters vonden het in elk geval fantastisch en gingen helemaal op in hun rol.

Alles begint met de beer die ongelukkig ten val komt, en de ambulance met loeiende sirenes de patiënt komt halen.

Daarna mogen de kinderen onder persoonlijke begeleiding van enthousiaste geneeskundestudenten hun knuffel weer beter maken, terwijl de ouders een interactieve lezing kunnen volgen. Luisteren naar het hartje met de stethoscoop, een gebroken pootje gipsen, de tandjes nakijken bij de tandarts en zelfs de knuffelbeer in slaap doen in een nagebouwd operatiekwartier en nog véél meer. Van het operatiekwartier tot het laboratorium, alle afdelingen komen aan bod.
42 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
Abonneren

Wil je geinformeerd worden over nieuwe artikels?

Abonneer je dan hier!

startpaginalogo.jpg.png

met interesse in tuinieren, wijn, darts, gastronomie en zo van die dingen.

HOBBYFOTOGRAAF

  • Facebook Social Icon
bottom of page