Blog

Welkom op mijn blog! Uiteraard zal deze vooral gericht zijn op fotografie, maar aangezien ik dit vaak combineer met andere hobby's, kan je hier heel uiteenlopende onderwerpen vinden.

Om geen artikel te missen, kan je je abonneren op deze blog. Je krijgt dan een mailtje elke keer als ik iets nieuws plaats! 

 

Veel plezier! 

  • Ludwig Stuyck

Teddybear Hospital (2018)

Bijgewerkt: 26 okt 2019

Met dit fantastisch initiatief wordt het vaardigheidscentrum van campus Gasthuisberg te Leuven omgetoverd tot Teddybear Hospital: kinderen tussen 4 en 7 jaar krijgen de kans om hun eigen knuffelbeer te verzorgen en te onderzoeken. Op die manier proberen ze om de kinderen vertrouwd te maken met wat er allemaal in een ziekenhuis gebeurt, om zo de angst voor witte jassen en spuitjes weg te nemen. De volledige reeks foto's is hier te bekijken (paswoord op aanvraag).

Onze dochters vonden het in elk geval fantastisch en gingen helemaal op in hun rol.

Alles begint met de beer die ongelukkig ten val komt, en de ambulance met loeiende sirenes de patiënt komt halen.

Daarna mogen de kinderen onder persoonlijke begeleiding van enthousiaste geneeskundestudenten hun knuffel weer beter maken, terwijl de ouders een interactieve lezing kunnen volgen. Luisteren naar het hartje met de stethoscoop, een gebroken pootje gipsen, de tandjes nakijken bij de tandarts en zelfs de knuffelbeer in slaap doen in een nagebouwd operatiekwartier en nog véél meer. Van het operatiekwartier tot het laboratorium, alle afdelingen komen aan bod.
41 keer bekeken0 reacties
 

Alle foto's (C) 2014-2018 door Ludwig Stuyck

Dunatis BVBA, Geertruimoerstraat 10A, B-3128 Baal
BTW BE0832.014.827, ING IBAN: BE40 3630 8157 9363