Blog

Welkom op mijn blog! Uiteraard zal deze vooral gericht zijn op fotografie, maar aangezien ik dit vaak combineer met andere hobby's, kan je hier heel uiteenlopende onderwerpen vinden.

Om geen artikel te missen, kan je je abonneren op deze blog. Je krijgt dan een mailtje elke keer als ik iets nieuws plaats! 

 

Veel plezier! 

  • Ludwig Stuyck

De wijnliefhebber (deel 1)

Bijgewerkt: 6 nov 2020

Er zit meer filosofie in een fles wijn dan in alle boeken, aldus Louis-Pasteur. En de man had groot gelijk, aldus mezelf.

Sinds maart 2020 wordt ons leven grotendeels bepaald door COVID-19, en dat heeft er mee voor gezorgd dat een waakvlammetje in mij werd aangewakkerd en er intussen een heuse brand is uit ontstaan. Mijn interesse in wijn is sindsdien fors toegenomen in die mate dat er een wijnkelder is ontstaan, en daarrond is dan eigenlijk de rest van de mancave tot stand gekomen.


Man cave

Ik citeer even wikipedia: "Een mancave is een plek waar mannen hun hobby of favoriete bezigheden kunnen beoefenen. Vaak is het een zolderkamer of garage, die helemaal naar hun smaak is ingericht." En dat is exact waar ik nu een tijdje mee bezig ben. Ik heb mij het recht toegeëigend om een ruimte van onze kelder helemaal in te palmen om daar mijn eigen ding te doen. Met toelating van de vrouw, weliswaar.

Een kelder is ideaal omdat de temperatuur daar vrij stabiel blijft. Uiteraard is het in de winter kouder dan in de zomer, maar deze temperatuursveranderingen gebeuren zeer langzaam en dat is een goede zaak; want als er iets is dat wijn niet graag heeft, dan is het plotse en regelmatige hevige temperatuurschommelingen. In de winter schommelt het rond de 12 graden, bij een lange hittegolf zoals we recent gehad hebben komen we aan 21 graden, maar die overgang gaat zeer geleidelijk.

Hoewel de inrichting van ons huis eerder strak landelijk met moderne toetsen te noemen is, wilde ik voor deze ruimte een sprong terug in de tijd maken.

Het getik en getak van de antieke klok, die zich elk (half)uur laat horen met haar getingel en getangel, versterkt het gevoel om even in een andere eeuw te vertoeven nog eens extra.


In deel 2 heb ik het over degusteren en beoordelen van wijnen, en hou ik een lijst bij van mijn persoonlijke toppers.
219 keer bekeken0 reacties